Zakelijke kleding tips

Zakelijke kleding tips
Zakelijke kleding tips

Niet iedereen vindt het leuk om te horen, maar het is zeker waar dat de kleding invloed heeft op de professionele uitstraling. Als je als een professioneel wilt worden ingeschat, dan kan het verstandig zijn om zakelijke en nette kleding te dragen. Dit betekent niet dat je gelijk een heel maatpak hoeft aan te schaffen maar het kan wel verstandig zijn om enkele nette overhemden een garderobe te hebben. Je kan via de tips in dit artikel echter nog veel meer zakelijke kleding vinden die ongetwijfeld goed bij past, zoals ook ondermode en heren truien bijvoorbeeld.

Maatpakken zijn voor deftige bedrijven

Zoals we al even genoemd hebben, is het dragen van een maatpak niet nodig bij de meeste beroepen. Dit is vooral nodig bij bedrijven waarbij de uitstraling nog meer van belang is. Deze bedrijven willen dan ook formeel overkomen. Denk bijvoorbeeld aan bankiers, boekhouders en verzekeraars. Een betrouwbare uitstraling is bij deze beroepen van essentieel belang.

Kleding op het kantoor

Als je een professionele kantoorbaan hebt dan is het ook van belang om een zakelijke uitstraling aan te houden al kan je het hierbij wat speelser houden. Veel kantoormedewerkers kiezen er wel voor om een nette pantalon bij hun overhemd te dragen. De radio dus zeker niet aan om standaard op kantoor een kosten te dragen, losse kledingstukken zijn prima om een zakelijke outfit samen te stellen. Zelfs met normale jeans, kan je prima voor de dag komen.

Het begint met een mooi overhemd

Een overhemd is eigenlijk de basis voor je zakelijke kleding. Je kan een overhemd los dragen of met een colbert. Ook bij een pak kan je een overhemd met een stropdas of een vlinderdas dragen. Dat laatste is vooral geschikt voor galagelegenheden. Ben je op zoek naar een mooi maar toch zakelijk overhemd? Neem dan eens een kijkje naar onze nieuwe collectie Michaelis overhemden.