Oorbellen trends 2018

Oorbellen trends 2018
Oorbellen trends 2018

Afgelopen fashion maand kregen we weer een glimps te zien van de trends voor het komende seizoen. En behalve kleding, zagen we natuurlijk ook sierraden voor de winter en het voorjaar van 2018. En dit jaar konden we de oorbellen overduidelijk zien, want statement oorbellen blonken op de catwalk. Hier een korte samenvatting van de oorbellen trends van 2018:

  1. Ultra-lange kettingoorbellen die tot op je sleutelbeen vallen. Deze kunnen gemaakt zijn van een aantal kettingen, of een enkele ketting met grote kralen eraan geregen, of parels.
  2. Kroonluchter oorbellen. Deze trend is niet nieuw, maar blijft voorlopig nog wel even hangen. De verschillende lagen versiert met parels of edelstenen passen precies bij de trends voor 2018.
  3. Vergeet de minimalistische parelknopjes. Grote opvallende parels hangen aan kettinkjes aan je oren alsof het kerstballen zijn. Of ze zijn geregen aan een ketting of een wrap oorbel, bron: ikbensieraden.nl/.
  4. Wrap oorbellen. Ook hier geldt hoe meer het opvalt, hoe beter. Dus niet een kleine wrap bovenaan je oor, maar een lange wrap die de hele rand van je oor bedekt.
  5. Oversized oorringen. Oorringen zijn deze winter extra groot en extra dik. Ook kan er van alles hangen aan je oversized oorringen.

Natuurlijk zien we ook combinaties van deze trends; grote oorringen met lange kettingen er onder, lange wrap oorbellen met een reeks parels langs de  rand van je oren, lange kettingoorbellen met een grote parel aan het einde, lange wrap oorbellen met een reeks kettingen eraan. Het kan allemaal, als het maar lekker opvalt.

De ultieme combinatie van alle trends en een trend op zichzelf is twee verschillende oorbellen; één lange oorbel en één korte. Op de catwalk dit jaar zagen we een aantal modellen met een enkele kroonluchter-oorbel aan de ene kant en een andere opvallende oorbel aan de andere kant.

Al dit soort oorbellen vind je overigens bij de webwinkel IkBENSieraden punt NL